2009-09-30

Tankar om Roast på Berns

Ett tv-program. Ett humorprogram. Av Henrik Schyffert. Henrik - tönten- Schyffert.

Ett tv-program som har en gäst som ska bli 'roastad', i andra termer - förnedrad, hånad.
Visst, det är alltid kul att racka ner på någon och göra sej lustig på andras bekostnad, och gästerna har väl antagligen blivit informerad om vad de kommer få utstå, så ingen skugga faller över konceptet.

Däremot komikerna.

Är inte konceptet, tanken, kring hela programmet att man ska ge sej på gästen? Jag tycker efter att ha sett några program att komikerna mer 'roastar' varandra än sin gäst.
Visst, till och från är de jävligt roliga och visst, ibland så ger de faktiskt gästen en pik eller två. Men varje gång en av komikerna går upp på podiet börjar denne alltid med att gå igenom sina kollegor och 'roasta' dem innan de slänger in ett hugg mot gästen och avslutar med att denne är underbar i alla fall. Faller inte då hela programidén om att ha med en gäst? Det känns bara onödigt.

Dessutom är flera av gästerna komiker själva, vilket kan ses både tråkigt och genialt, de lär å ena sidan vara rätt rappa i käften när de går upp på podiet och ska ge svar på tal i slutet av programmet, men å andra sidan vet man mer eller mindre exakt vad man har att vänta av just den personen. Jag har sett programmen med Björn Gustavsson, Robert Gustavssson och Pernilla Wahlgren. Jag förväntade mej under programmets PR att det skulle vara gäster som just Wahlgren, som man verkligen kan skämta om dennes bakgrund, karriär och tidningsrubriker, men när en komiker gästar blir det bara förutsägbart och allmänt trist, trots att de är komiker och lägger roliga repliker till och från. Men det var ju precis det man visste att de skulle göra.
Och isberget som Titanic körde in i blir när jag ser en preview av vad som komma skall i nästa program, vem gästen kommer vara.

Henrik Schyffert. Henrik - tönten - Schyffert. Han ska vara gäst i sitt eget program. Hur pinsamt är inte det på en skala när han själv förra veckan stod i podiet och 'roastade' Robert Gustavsson? Fanns det verkligen INGEN ANNAN som ville ställa upp så att han måste gästa sej själv? Dessutom är han en av de löjligste och jobbigaste lirarna i dagens humor-Sverige enligt min mening.

Hoppas det inte blir en säsong 2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar